Yardım

Sıkça Sorulan Sorular

Yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler akademik programlara kayıt olmaları durumunda (en az 24 haftalık dil okulu) İrlanda, Kanada, Malta ve Avustralya’da PART-TIME çalışma hakkına sahip olurlar ve haftalık 20 saat çalışabilirler. Her ne kadar öğrencilerin Malta’da iş bulmaları zor olsa da diğer ülkelerde öğrenciler hayat giderlerinin bir kısmını çalışarak kazandıkları parayla karşılayabiliyorlar. İngiltere’de ise dil okuluna kayıt olan öğrencilerin resmi olarak çalışma izni bulunmamaktadır.

Üniversite eğitimi almak için öğrencilerin gittikleri ülkelerde eğitimleri boyunca PART-TIME, eğitim hayatları bittikten sonra da 2-3 yıl boyunca FULL-TIME çalışma haklarına sahip olabilirler. Bu öğrencilerin birçoğu okulları bittikten sonra o ülkede oturumunu almakta ve Türkiye’ye dönmeyi tercih etmemektedirler. 

Dubai’de eğitim alan öğrencilerimiz ise 12 hafta ve üzeri programlara kayıt olmaları durumunda çalıştıkları kurumun inisiyatifiyle FULL-TIME bile çalışma hakkına sahiptirler, fakat giden öğrencilerimiz genel olarak eğitimleri sürecinde PART-TIME, okulları bittikten sonra da FULL-TIME çalışmaktadırlar. Tıp, mühendislik, mimarlık vb bölüm mezunu arkadaşlar Dubai’de dolgun maaşlı işlerde çalışma imkânına sahiptirler.

Kurum olarak öğrencilerimizden aldığımız dönütler üzerine öğrencilerimizle ilgilenmiş olan okullarla çalışmayı yeğliyoruz. İlk aşamada öğrencimiz kalacağı yere gidene kadar havaalanı transferini de sağlamaya çalışıyoruz ve ilk hafta alışma sürecinin iyi geçmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca çalıştığımız okullarda samimiyetini bildiğimiz öğrenci danışmanı veya satış müdürleri ile her zaman iletişim halinde olup herhangi bir sorun olması durumunda anında müdahale ediyoruz. Genel itibariyle de ilk haftası iyi geçen öğrencilerimizin bütün süreci verimli ve eğlenceli geçiyor. Her durumda bir WhatsApp araması uzağında olduğumuzu belirtmek isterim.

Bu soru genelde Türkiye’de üniversitelerin hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin sorduğu bir sorudur. Kendi okullarının hazırlık sınıfında kalıp bir sonraki yıl TOEFL, PTE, IELTS gibi sınavlardan belli bir skoru almak isteyen öğrenciler gittikleri ülkedeki eğitimleri sonunda girdikleri sınavların sonuçlarını Türkiye’deki üniversitelerde geçerli saydırabilirler. Çünkü bu sınavlar uluslararası sınavlardır ve bütün ülkelerde geçerlilikleri vardır.

Ayrıca, Türkiye’de özel kurumlarda İngilizce öğretmenliği yapmak isteyen öğrencilerimizin bu ülkelerde alacakları CELTA ve TESOL belgeleri Türkiye’de geçerlidir. Londra’da almış olacakları için Türkiye’de alacakları belgelerden çok daha prestijli olduğunu da söylemeliyiz.

Belki de yurt dışı eğitim sürecinin en sancılı tarafı olan vize sürecinde öğrencileri tamamen biz yönlendiriyoruz ve öğrencilerin getirmeleri gereken belgelerle birlikte süreci takip ediyoruz. Her ülkenin vize süreci farklı olduğu için detaylar için bizimle iletişime geçiniz.